Till ditt förfogande

Hela området och alla byggnader står till ditt privata förfogande utan övriga boende.

Mer detaljerad information om sängarna hittar du i boendemenyn.

På nedervåningen finns ett funktionellt och rymligt kök, en mysig matplats samt ett stämningsfullt TV- och öppen spisrum. Det finns även ett sovrum och två toaletter/duschar. Matbord och stolar för 15 personer, nödvändiga tallrikar och köksredskap för 20 personer, två kylskåp och en frys. TV-hörna med två bäddsoffor. I vår bokhylla hittar du ett urval av böcker och många olika brädspel. 

Det rymliga rummet på övervåningen har en bekväm soffgrupp och 5 bäddar. De invändiga storlekarna är 80m^2 och 60m^2, och utanför kan du njuta av den 130m^2 stora terrassen och grillboden.

Förutom huvudbyggnadens skyddade grillskydd finns en separat grillstuga nära stranden. I det här hemmet kan du njuta av att laga mat med öppen eld, oavsett om det är en liten familj eller en större grupp. Samtidigt kan du umgås, koppla av och beundra sjöns vackra landskap och evenemang. 

Det finns också en speciell "Rosvopaisti"-grop nära stranden, som erbjuder en autentisk upplevelse av traditionell matlagning.

 

 

Vår bastu erbjuder en autentisk och avkopplande upplevelse av den finska bastutraditionen. Bastuavdelning 54m^2, idylliskt belägen precis vid sjön. Tvättvattnet kommer direkt från sjön genom filter.

Vår bastuavdelning är utrustad med allt du behöver för traditionella bastur, och mycket mer. I det stora basturummet kan du njuta av vedspisens mjuka bastur. Tvättrummet har två duschar. Två omklädningsrum och två toaletter finns. Bastuns öppna spisrum erbjuder en plats att koppla av under en bastu semester, med direkt tillgång till den svalkande terrassen. Därifrån kan du gå direkt till strandterrassen och badbryggan, där du kan ta ett dopp i vattnet.

Under vintern finns även möjlighet till friluft på stranden, vilket fullbordar bastuupplevelsen under den kalla årstiden. 

Vår rökbastu erbjuder en unik bastuupplevelse som många inte har haft chansen att uppleva tidigare. Från det stora basturummet kan du njuta av mjuka och distinkt doftande bastur, som skapar en magisk atmosfär. Det finns också en svalkande terrass bredvid bastun, där du kan njuta av den friska luften i lugn och ro. Det finns inga duschar i rökbastun, de finns i den intilliggande strandbastun.

Uppvärmning tar tid, ca 4-5 timmar, och den utförs endast av värden vid separat beställning. På grund av rökbastuns speciella karaktär värms den inte upp i mycket kallt eller blåsigt väder. Vill du uppleva denna sällsynta och traditionella bastuupplevelse är det möjligt mot en extra avgift.

 

 

När du vill uppleva äkta finsk natur, gå och utforska den allmänna vägen som underhålls av Gradia Jämsä skogsskola. Denna cirka 4 km långa naturstig går främst genom statens skogs- och sumpområden och delvis genom skyddade naturområden. Palvia glamping-kunder kan komma åt rutten direkt från sin egen strand. På vägen kan du passera genom höga träd, vila i ett hem, tända en lägereld vid lägerelden eller dröja kvar i ladan.

 

Du kan fiska när som helst, oavsett om det är sommar eller vinter. På vintern kan du njuta av isfiske på sjön, medan du under de varmare månaderna kan använda båtarna på stranden eller fiskespön direkt från kajen. Du behöver inget separat tillstånd för enkelt is- och maskfiske. Men om du vill prova trolling och du är mellan 18 och 64 år, kom ihåg att få en fiskevårdsavgift först. Du kan göra detta direkt online på: verkkokauppa.eraluvat.fi/fi/kalastonhoitomaksu/.

Sjön i sig är 3 km lång och 750 m bred, och dess djupaste punkt är 5 meter. Vattnet gömmer både gädda och abborre. Så gör dig redo att få lite byte och njut av naturens frid!

Både sommar och vinter erbjuder Palvias semesterort en mängd olika självstyrda naturupplevelser direkt från gården. Inget behov av långa bilresor när bär- och svampfälten börjar precis vid dörren. En populär crossbana för cyklister går alldeles i närheten och på vintern kan du njuta av Jämsäs underbara längdskidspår.

En mängd olika aktiviteter väntar på vår strand. Det finns en plats för notskiing och en rostgrop för bandit, och även under de kallare månaderna är öppningen alltid öppen för ett dopp. Dessutom erbjuder vi våra kunder fri användning av två båtar och en SUP-bräda, samt ett brett utbud av inomhus- och utomhusspel. Observera att utrustningen kan variera beroende på säsong.

Dessutom erbjuder området många andra aktiviteter en bit bort. Himos backar, golfbanan och andra tjänster ligger bara 30 minuters bilresa bort. av. För hästentusiaster ligger Jatkolantila, som fungerar som både häst- och boskapsfarm, 10 km bort och Kiveläs stall 22 km bort.

Alvar Aalto-museet och Serlachius-museet i Gösta ligger inom cirka en timmes bilresa. Det finns UNESCO: s världsarv i närheten Petäjävesis gamla kyrka och Puolaka mätpunkt på Oravivuori

Under ledning av en erfaren professionell guide kan du fördjupa dig i utomhusaktiviteter och naturens skönhet utan att behöva oroa dig för att gå vilse. Matlagning över öppen eld kan också läggas till i utflyktsprogrammet om du så önskar. För tjänster av en lokal friluftsföretagare inkluderar bland annat: Laddarresor, lvandringsleder, mmountainbike, klegeringsklättring, sidälskar OS och sauna yoga. Förfrågningar och bokningar direkt:

Förutom frukost och cateringtjänster, ett lokalt företag "Kievari Rantapirtti" erbjuder en mängd olika upplevelser och aktiviteter på sin egen destination. I urvalet ingår bl.a. kajakpaddling, hundspannssafari, skoter- och ATV-safari, rallyturer, frisbeegolf och isbanekart. Du kan fråga mer och ordna dina upplevelser direkt med dem:

sv_SESwedish